Andra dagen!

Idag var det gameday och då gäller en viss dresscode för oss, beigea byxor och matchtröjan. 


Jag lämnade huset med två ryggsäckar, en med fotbollsgrejer och en med skolgrejer och lunch.
Skolan öppnar 7:55, 10 min innan den börjar, lite snävt tycker jag när alla elever samtidigt ska ta sig till sina klassrum och lämpa av grejer här och där innan, men man får väl acceptera det som det är.


Matchväskan går inte in i skåpet så jag (och 2 andra i fotbollslaget) gick först till Coach Dimatteo´s klassrum för att lämna dom där över dagen men av någon anledning hade han inte öppet när vi kom så vi gick vidare till våra respektive hemklassrum, vilket är där den första klassen är. Jag lämnade alltså min i Mr Bennetts klassrum.

När jag skulle lägga in min ryggsäck i skåpet upptäckte jag att någon redan hade satt ett lås på mitt skåp (jag tog ju hem mitt lås för att öva). Mr Bennett hade trott att det var ledigt och gett det till någon annan, så nu fick jag istället A238, men det är mitt emot AA7 så det var ingen stor justering.

Inget intressant hände på lektionen förutom att vi fick första hemläxan om man inte gjorde klart den under lektionen och det var bara att svara på frågan ”hur långt kan man inskränka på friheten för att förbättra säkerheten? Vi skulle skriva några rader om vad vi tyckte i frågan.

Under US History var Mr Matsko lika läskig som igår och kallade en elev för ”moron” frågade om hans förnamn var idiot, och gjorde lite andra småkonstiga och enligt mig lite onödiga saker, men jag tycker fortfarande att han verkar vara en bra lärare!

På matten fick vi böcker och gjorde ett litet test bara till för att han skulle se hur mycket vi kunde och sånt, det var mycket enkelt! Första uppgiften var x+10 =12. Ju längre ner på papperet man kom desto svårare blev det men det gick bra tyckte jag :)

Forensic science ändrade skepnad idag för mig, läraren verkar mycket bättre och klassen verkar allmänt skönare!

Resten av klasserna var som igår.


Under lunchen fick jag också klart för mig att jag fortfarande inte kan öppna mitt lås, börjar tro att det är typ utlänningssäkert eller nåt för direkt när någon kommer och hjälper till får dom upp det på första försöket! Jag har nu 3 personer på ”my list of saviors”, personer som har hjälpt mig få upp låset!

Jag gillar verkligen traditionen att man har matchtröjan på sig på matchdagar, det ger en helt annan samhörighet och gemenskap i skolan, folk man knappt har träffat tidigare undrar vilka vi möter idag och önskar lycka till, det är kul!

3:30 lämnade bussen skolan eftersom det var samma schema nu, JV körde först och sen spelade Varsity. VI åkte till subway och käkade innan och sen var det dags för match!

Jag blev väldigt glad när jag inte kände av ljumsken på uppvärmningen, även om jag hade”compression shorts” och lindat bandage runt låret för att hjälpa.

Jag älskar proceduren med ringen vid mittplan, uppropning av spelare och sen nationalsången, det är coolt!

Matchen vann vi med 4-2, jag spelade hyfsat. Jag fick lira 30 min i första och 15 min i andra.

Imorgon är det fredag och football! Ska bli kul att se en fotbollsmatch i high school och att uppleva den beryktade ”school spirit” på nära håll!


Ciao!


Nu är det söndag och det har gått 3 dagar sedan min andra skoldag men nu har jag lite grejer att göra så inläggen om helgen kommer om ett tag!


Första skoldagen!

I DID IT, I DID IT, I DID IT! I SURVIVED, Veni, vidi, vici! Jag kan stolt säga att jag överlevde!

Okej jag vaknade 6:45 och hade därför en timme på mig att duscha, fixa till mig och fixa min lunch!
I ryggsäcken lade jag ner pringles, snickers, lite småkakor och två mackor med skinka och ost. Det skulle visa sig vara för lite!


Det är ju obligatoriskt att ta en bild första skoldagen så here it is!

När jag kom till skolan var stressad och nervös, trafiken runt skolan var extrem eftersom alla har körkort och dom som inte har blir skjutsade av sina föräldrar! Jag hade typ 5 min att ta mig till rätt klassrum och jag kan stolt säga att jag klarade det!
När jag kom in i klassrummet var det skönt att se Kevin sitta där, en blandning av lättnad att jag kommit till rätt klassrum och att jag kände någon.
 
När klockan ringde började lektionen. De första 40 minuterna tror jag kallas home room och vi gick igenom det som var nytt, hörde morning anouncement och fick våra skåp och lås, detta j***a lås! Hur svårt som helst att låsa upp det vilket fick mig att missa halva lunchen, men det kommer jag till!
Nu hjälpte Kevin och Willy (my savior) mig med låset och visade hur allt gick till och sen fick vi gå fram till läraren, Mr Bennett och säga vilket skåpnummer vi hade valt samt låsets kod, bara utifall att vi glömde bort koden. Jag har AA7 (double a 7, he he :) )

Efter detta fortsatte han med att berätta vad vi skulle göra under året och vad vi behövde ha med och sånt. Detta var modern literature (en engelskakurs är obligatorisk för utbytesstudenter från YFU) och mitt första intryck av honom var att han nog kan vara lite tråkig ibland och tidigt på morgonen kan det nog ofta bli så att man blir sömnig på hans lektioner, en han byggde in lite skämt i det han sade, så förhoppningsvis blir det en rolig klass!

När klockan ringde tog jag trappan ner och gick in till min andra periods klass, US history.

När klockan ringde igen för att signalera att lektionen hade börjat steg läraren, Mr Matsko, in och gick tyst i mitten med en linjal som han slog mot ena handen, ni vet som man gör när man vill vara lite hotfull. Ni som vet vad Örjan, min gamla innebandytränare, hade för sorts röst vet exakt hur det lät, för er andra som inte har hört hur Örjan låter an jag berätta att Mr Matsko har en väldigt massiv stämma och kan prata VÄLDIGT högt.

-          When I walk into this classroom i want you all to say one thing, ”Hola, senor Matsko”, repeat after me ”Hola, senor Matsko”!

Hela klassen upprepade osäkert vad han sa. Sedan fortsatte han.

-           This is Spanish 1.

Tystnad. Många, inklusive mig, undrade om dom hade kommit till fel klass, det syntes I allas ansikten!

-          No i´m just kidding, this is US history!

Hela klassen andades ut.
Men han fortsatte direkt med sin skrämseltaktik med att demonstrera hur han gjorde om någon kom sent.

Den här klassen är mest för sophomores (10th grade) men den är obligatorisk för YFU studenter men den här killen som kom sent kunde höra hemma i sjuan hemma i Sverige, han var liten!
Mr Matsko hade en staring competition med honom genom glasrutan i dörren och fortsatte sedan med att be honom knacka och sedan säga ”may i come in” högt och tydligt tills Mr Matsko var nöjd, då fick han komma in, den killen kommer aldrig sent igen!

Under resten av klassen gick vi igenom vad vi skulle göra och när han fick höra att jag var svensk sa han ”oh i´m gonna have some fun with you this year”, inte säker på om det är negativt eller positivt!

Klockan ringde och nästa klass var pre calc, matte!

Jag gissade och började gå åt ett håll och det visade sig vara rätt och när jag kom dit stod Coach Dimatteo i dörren, konstigt att se honom i skjorta och slips! Den här klassen kommer nog blir svår pga av annorlunda termer på engelska men jag känner ändå att det kan vara positivt eftersom Dimatteo verkar vara en bra lärare och jag kände 5-6 i klassen (2 från fotbollen) så det kan bli roligt!

Shawn undrade efter lektionen var jag skulle och sen visade han mig dit, även om det var ganska långt dig. Problemet var bara att jag hade kollat fel, min nästa klass var våningen under där vi hade matte, haha. Men nu visste jag iaf var government var!

Mr Spano var läraren i forensic science, kursen verkar rolig så jag hoppas att Mr Spano är bra och att klassen är skön, fick inte riktigt grepp om hur det kommer bli så jag får vänta och se!

Efter det var det Government med Mrs Kelly, det verkar vara väldigt mycket en diskutera/motivera klass och vi har redan fått ett papper vi ska skriva, svara på 9 frågor där vi ska bilda en uppfattning om vissa saker som t ex hur tillgängligt vapen ska vara, straff för massmord som bioskjutningen i Colorado eller reglering av psykiskt sjuka, det var intressant!

Efter denna klass var jag utsvulten, klockan var 1 och nu hade jag lunch, jag behövde bara hämta lunchen i mitt skåp.
Lättare sagt än gjort!
Jag stod i säkert 5-10 min och försökte knappa in siffrorna på mitt lås utan att lyckas. Som tur var kom Willy (därför jag skrev my savior) och räddade mig genom att låsa upp det åt mig. Nu är låset hemma med mig och jag har övat så jag känner mig hyfsat säker på att jag kommer kunna öppna det imorgon!

När jag kom in i cafeterian, letade jag efter Kevin och till slut hittade jag honom när han vinkade, längst in längst bort. Jag slog mig ner vid hans bord, presenterade mig, och började slänga i mig min ”mat” (snacks), jag hade typ bara 10 min.

Efter lunchen hade jag graphic design vilket jag hoppas kommer förbättras kollosalt imorgon för idag var det den by far tråkigaste klassen, dock gick vi ju bara igenom regler och sånt och det är väl sällan underhållande!

Efter det hade jag min sista preiod vilket var study hall i cafeterian. Det var ganska kaosartat så jag kommer nog försöka fixa early release vilket gör att att jag får lämna skolan om jag vill men jag kommer förmodligen sätta mig någon annanstans i skolan, iaf under fotbollssäsongen när det inte är lönt att åka hem!

Efter det var det dags för fotbollsträning och min första riktiga upplevelse av den berömda skolsporten. Tidigare har jag bara haft sport så det har inte direkt varit någon skillnad mot Sverige, men nu gick jag direkt från skolan till träningen och sedan åkte jag hem.

Jag tyckte att första dagen i high school gick bra, men man får se hur det är efter några månader, jag kommer nämligen ha exakt samma schema hela året, ända fram till juni! Vi får se hur trött jag är på det vi jul :)

Ciao!

Snart skolstart

Jonas, kartan kommer nog få hänga med i väskan, får se hur den hjälper! Annars kommer förhoppningsvis ursäkten, ”sorry i´m an exchange student from Sweden” funka när jag kommer sent efter att ha sprungit runt halva skolan :) Har en känsla av att den frasen kommer nyttjas flitigt under dom första skoldagarna!

Blir inga bilder nu heller, ska försöka bättra mig på den fronten!

Det känns konstigt att jag varit här två veckor nu, det känns längre! För 16 dagar sedan lade jag ner dom sista grejerna i resväskan och var nervös över hur jag skulle klara mig hela vägen hit till Cleveland via New York och nu sitter jag här och är nervös över att skolan startar om 24 h! Jag tror aldrig jag har haft två så händelserika, intressanta och roliga veckor som jag har haft här, men nu börjar skolan! Vi får se om den förbättrar eller försämrar min tillvaro, just nu kan det bli hur som helst!

Dag 14:

Dagen började med att jag satte klockan på 8:30. Skolan börjar på onsdag och det är dags att börja ställa om sig plus att jag behövde få tag på skolläkaren innan träningen som idag var 12-3. Det gick inte bra.  Hennes telefonnummer var omöjligt att hitta och skolans kontor svarade inte när jag ringde, så jag och John åkte ner till henne vid halv 12 och fick reda på att hon började först 2:30.
Så jag tränade lugnt hela träningen och gick sen och träffade henne.
Allt kändes väldigt professionellt och hon var mycket kunnig. Hon undersökte mig och kom fram till att jag hade sträckt ljumsken och hon gav mig några stretchingövningar och sa till mig att fortsätta att ha is på den. Det känns mycket större att sträcka ljumsken här än hemma. Hemma skulle det vara man vänta ut sträckningen, här gör man en massa saker för att man ska vara återställd så fort som möjligt!
Imorgon ska jag komma lite innan träningen så ska hon göra en till check och sen se om hon kan göra något ytterligare!

På kvällen gick vi ut och käkade pizza med en av Johns kollegor som har en dotter, Maria, som också är en senior på Brush så det var kul att träffa henne och hennes kompis Ryan.
Det är mycket vanligare här än i Sverige att folk i min ålder jobbar. Jag skulle gissa att typ 70 % har ett jobb här, och det märks! Först träffade jag en kille i fotbollslaget som jobbar på pizzerian där vi åt och sen träffade jag en annan kille i fotbollslaget när vi åkte för att köpa glass efteråt!

Sedan gjorde vi en favorit i repris och åkte till Applebees för karaoke night, det var kul. Vi sjöng dock inte, det var typ en 2 timmar lång väntelista så istället lyssnade vi på andra som sjöng. T ex en gubbe som stod med kutad rygg och glasögon och såg ut att var typ 70-80 år och hade en röst som var fantastisk, han sjöng typ 6 sånger! Han var där förra veckan också, karaokelegend!

Efter det åkte vi till ett ställe där man kunde göra upp en liten eld och sen satt vi där i typ 1,5 timme, det var mysigt!
Och just det, jag brann nästan upp också. Killen som höll koll på elden flippade på ett vedträd så att en liten träbit och aska flög ut på mig. Jag märkte det dock först när en kille kastade sig över mig för att slå bort elden. Det blev dock inga märken på kläderna så det enda jag har som minne är en halvbränd fingertopp :)

Dag 15:

Dagen före skolstart!

Idag tränade vi på den tiden som vi kommer ha under hela året, 3:30 till 5:30. Jag kom dit en kvart innan för att träffa Heather, skolans läkare. Hon lindade mitt lår med bandage och skrev en lapp till Coach att jag bara skulle träna på 75 % idag, men det enda som jag inte kan göra är skjuta så träningen gick bra ända!
Efter träningen gick jag till Heather igen för att ta bort bandaget och ha is på låret och sen väntade jag på att John skulle komma i 20 min.

Jag hatar att man måste ta sig överallt med bil här! Jag berättade om Johns definition av ”just down the road” så att gå är inte ett alternativ så det enda återstående transportmedlet är cykel vilket är lite komplicerat när vi bor alldeles i utkanten av mitt skoldistrikt, men jag kan nog cykla till skolan på en halvtimme. Alla avråder mig dock från att cykla, dom kollar på mig som om jag vore efterbliven när jag frågar något som inkluderar att gå eller att cykla!

En kul sak hände förresten när vi skulle åka till Applebees! Vi stannade till för att köpa glass på ett ställe på andra sidan korsningen från Applebees. Tror ni att vi går? Icke!
- Ska vi gå över den där korsningen, ser du hur mycket trafik det är där?
- Ja men det finns ju övergångställe och rödljus, svarar jag.
- Oh no we´re taking the car!

Om det är något jag har lärt mig hittills är det att det är stor skillnad på val av transportmedel och definition av avstånd mellan USA och Sverige!

Mitt schema för imorn ser ut så här!

1 - Modern Literature
2 - US History
3,4 - Pre Calc (matte)
5,6 -  Forensic science
7,8 - Government and Society
9 - Lunch
10 - Graphic design
11 - Study hall

Siffrorna är perioderna som jag har. Som ni ser är varje skoldag uppdelad i 11 perioder som är antingen 22 min långa eller 50 min långa. Om jag förstår det rätt kommer alla mina klasser vara antingen 44 min (2 perioder) eller 50 min, alla utom lunch! Jag kommer ha lunch i 22 min och den kommer förmodligen bestå av Snickers, sportbars, lite pringles och en macka! En riktig amerikansk skollunch enligt mina fördomar.

Dom exakta tiderna som jag vet nu är att skolan är 8:05 – 2:52 (lunchen tror jag var 12:45) och sen är det fotbollsträning 3:30 – 5:30!

Det här kan vara mitt sista blogginlägg, vi får se om jag överlever första dagen på high school i USA!


Ciao!

 
Säsongsstart

Dag 11:

Idag har varit en ganska lugn dag. Fotbollsträningen var dock lite annorlunda än vanligt eftersom det är säsongsstart imorgon så vi körde en lugn träning där vi fokuserade på småsaker om taktik och fasta situationer. Efter 2 timmar av lugn träning på planen gick vi in till skolans bibliotek där vi kollade på matchvideon från förra fredagens match. Tränarna hade med tre stora pizzor och två plattor med vatten som man sedan hällde energipulver.
Jag älskar den tydliga hierarkin här, mycket annorlunda från Sverige. Först får seniors hämta mat, sen juniors, sophomores och freshmen i den ordningen. Jag har glömt att skriva om det här men det har varit tydligt och självklart i vilken ordning allting händer, kaptenerna väljer nummer först och sedan får man välja nummer i en viss ordning, freshmen hämtar in bollar och koner osv.

Kvällens planering blev lite annorlunda än planerat så det slutade med att jag och John åkte ner till festivalen. Fiest of assumption är tydligen kyrkans största kassako här och man förstår varför. Här kontrolleras gambling av staten… och kyrkan. Vi spelade på tre lotterier, förlorade alla.
Jag gjorde en favorit i repris och åt en ”funnel cake”, typ det enda som inte var alltför sockrat på Astibula County Fair, dock nådde den här kakan inte upp till dom högt ställda förväntningarna efter kakan vid the fair men den var helt okej.


Funnel cake!

Dag 12:

Händelserik dag, började med frukost med min area rep Pat och John på en restaurang som heter Anthonys, galet gott med ägg, bacon och potatis. Dock fortsätter jag att glömma bort att ice tea här är precis som det låter, iste och inte den sockrade varianten som vi har i Europa. Snapples heter motsvarigheten här.
Efter det fixade vi lite småsaker och kom hem igen lagom i tid för att laga lunch och göra sig redo för säsongsstart. Men jag hann med att se de sista 15 min av Newcastle- Tottenham, vi har nämligen Fox Soccer och jag tror att dom delar rättigheterna med ESPN så jag kommer kunna följa Premier League härifrån! Lite annorlunda tider bara, typ kvart i 8 på en lördag morgon, haha!

Vår match började inte förrän 7 men ändå lämnade skolbussen skolan 3:45 för att vi skulle kolla på JV- (junior varsity) matchen innan som började 5. Dom förlorade med 3-0.

Det var mycket större nu när det var säsongsmatch och inte bara träningsmatch. Innan matchen samlades vi i en ring vid sidan av mittplan. Sen pratade speakern lite om fair play innan kaptenerna ropades upp en och en. Jag tror att dom gick i nummerordning uppifrån och ner efter det så efter dom kom jag!

”Senior left midfielder, nr 18 Viktor Lenhammar”! Laget klappade om en när man sprang ut ur ringen, sprang fram till mittcirkeln och skakade hand med deras tränare och sedan ställde sig på led. När båda lagen var klara med denna procedur var det dags att vända sig mot mot resultattavlan och flaggan när nationalsången spelades. Coolt! Även om det inte var så många åskådare var det en skön känsla!

Vi spelade riktigt bra men förlorade med 2-1 efter att ha tagit ledningen. Deras mål var på en målvaktstabbe och en hörna. Jag sträckte ljumsken under matchen men fick lira hela matchen och var helt okej. Har dock haft is på under kvällen och dagen efter och ska nog träffa lagets läkare på måndag. Förhoppningsvis går det över snabbt, vi har match på tisdag och torsdag!

Dag 13:

Vi har haft en off day idag, ingen fotboll och vi har inte gjort någonting utanför huset. Jag vaknade vid 11 och såg större delen av Man City- Southampton, bra match!

Om 3 dagar börjar skolan, nervositeten börjar komma nu! John visade mig på en karta över skolan var jag hade mina klasser och han sa att alla mina klassrum låg nära varandra och att det skulle vara enkelt att hitta! Vi får se hur det blir, haha!

Jag ska försöka fixa in lite bilder på huset i nästa inlägg!

Ciao!

  


Skolan och lite annat smått och gott

 Dag 9: Onsdag:

Dagen började med tidig uppgång för att gå till skolan och höra om reglerna i skolan och välja klasser. De viktigaste reglerna var att man:
1: ska komma i tid, skolan börjar 8:05 och kommer man 8:06 får man en ”tardy” och efter 5 tardys får man kvarsittning i 2 timmar antingen en onsdag eller fredag. Skolan slutar 2:52 och klasserna är olika långa, vissa är 22 min långa och andra är 52 min, logiska tider!
2: om man vill spela en sport måste man ha minst 5 klasser som man får C eller högre i. Coachen rekommenderar att vi tar 6 för att vara på den säkra sidan.

Jag valde klasser då men det var när jag trodde att jag skulle få ta examen, graduate,där och därför var jag tvungen att läsa vissa ämnen bara för att nå upp till kraven. När jag kom hem ringde dock John och sa att skolan tydligen har ändrat policy nyligen, jag skulle inte få ta examen. Så idag ska jag ringa vägledaren och prata om nya klasser, just nu lutar det åt att jag tar dessa 6 klasser:

- US History
- Government and society
- Modern Literature
- Forensic Science
- Pre Calculus (jag valde leveln ovanför men nu ska jag försöka byta ner mig)
- Digital Photoshop eller Graphic Design (en kurs som inte är så hård, där jag kan ha lite roligt och som mest är till för att jag ska få 6 klasser).
- Jag kommer förmodligen också ha två study halls, perioder där jag kan göra läxor, men dessa är (om jag har förstått det rätt) båda 22 min långa så vi får se hur mycket jag får gjort på dom.

 Skypade för första gången med min familj, härligt att prata med dom och att prata svenska. Men att prata svenska kommer nog inte bli alltför ovanligt i år, det går nämligen en svensk utbytesstudent på min skola, Lisa. Det går också en tysk utbytesstudent, Abrafi, på Brush men hon kommer vara junior så vi får se hur mycket kontakt man kommer ha med henne.

Efter detta var det dags för den första bortamatchen. Vi samlades vid skolan och där väntade en gul amerikansk skolbuss, hell yeah! Skolan erbjuder inte skolbuss till skolan så det är kul att få möjligheten att åka en sån till bortamatcher iaf!

Matchen spelades på ganska tjockt gräs och vår hemmaplan är på konstgräs så vi var väldigt ovana vid den här typen av underlag och det märktes. Dom körde över oss i första halvlek, 4-0 i paus. Vi kom dock tillbaka lite och fixade till resultatet till 4-2 till slut men man kan lugnt säga att vi (eller iaf jag) togs ned på jorden igen, har haft lite hybris efter 2 bra matcher!

Väldigt händelserik dag!

Dag 10: Torsdag

Den här dagen har varit ganska seg, jag har försökt ringa skolan men inte fått svar men jättefint väder kompenserar lite av det så jag satt och solade på bakgården i nån timme mitt på dan. Sen blev det som vanligt iväg på fotbollsträning mellan 5-8 och om det är nåt man lär sig här så är det att det är för långt att träna 3 timmar. Man tröttnar efter ett tag när man har gjort samma övning i 30-40 min. Men träningarna kommer bli kortare, förmodligen 1-1,5 timme när skolan börjar.

Efter träningen skulle jag och mina kompisar åka till en privat strand som låg typ 30 min iväg men när vi väl kom dit (lite senare än alla andra pga träning) så fick vi inte vara där. Man fick tydligen inte bada efter typ 10 och grannarna hade klagat. Så vi åkte till Denny´s istället och hängde där tills alla började röra sig hemåt. Jag åt strawberry pancake puppies med glass. Det var tre bollar som tydligen var pannkakor och som var hårda och krispiga samlat kring en glasskula med en klick grädde på. Det smakade överaskande bra!

Ikväll ska vi gå på en festival som liknar Ashtibula county fair minus bilarna och det kommer nog vara bättre väder. Jag kommer vara där med min värdpappa John och my fellow swede Lisa och sen kommer vi nog möta mina kompisar där också, det låter lovande tycker jag!


Ciao!


Första veckan i USA!


Okej det är ju lagom svårt att sammanfatta den här veckan, jag skulle kunna skriva 20 sidor om den! Jag har iaf varit utan Internet och har därför inte kunnat uppdatera någonting men nu ska jag försöka!

Dag 1:
 Resan gick bra och det var lättare än förväntat, dock var det några tillfällen som jag inte hade en aning om var jag var, men jag tog mig fram. När jag till slut kom fram till Cleveland väntade min värdpappa John och min area rep Pat på mig. Pat tog bilden sa hon ar inte med.

  
När vi kom hem visade han mig runt i huset och berättade ”the basics”, mitt rum är stort och jag sover i en dubbelsäng och utrymme så det räcker och blir över ;)

Dag 2:
 John hade tagit ledigt för att lösa allt praktiskt med skolan och fotbollen och jag åt mitt första ”american meal” på the five guys, typ ett fräshare McDonalds, det var gott! Galet mycket pommes frites!
När vi hittade fotbollslaget snackade vi lite med coachen och fixade med lite papper och sen var jag med i laget, dom var 20-25 spelare över 2 lag så alla som ville fick vara med J Sen kollade jag lite på träningen, dock inte hela, den var 3 timmar lång! Caach Dimattio verkar skön!

Efter det åkte vi och handlade och John blev ganska chockad när jag plockade in grönsak efter grönsak, gurka, paprika, tomater etc. ”That is not food” var hans kommentar efter ett tag men han kontrade med pop tarts, twinkies och ho hos, jag har fortfarande inte rört dom efter en vecka, han tror att jag ar något av ett health freak tror jag!

När jag sedan skar upp hela gurkan till middag blev han också lagom förvånad, dom brukar tydligen köpa en och äta på en vecka!

Dag 3:
Idag hade jag min första scrimmage, träningsmatch, med fotbollslaget. Vi spelade 2 matcher, båda 40 min långa och jag fick spela 15 min i första och 20-25 i andra. Var fullständigt slut efter (och under) matchen, borde nog ha tränat mer hemma. Men tränaren berömde mig och sa att konditionen kommer.

Annars har jag haft en hemmadag. John jobbade. Vaknade vid 11, såg en film på TV, gick runt lite i området och såg sen Barcelona – Man United, skönt att höra speakern snacka svenska!

Dag 4:
Idag var det nästa en heldag med laget. Började med utdelning av nummer och fotografering och sånt, kände mig ganska lost! Jag tog nummer 18! Sen hade vi träning och efter det åkte vi till typ central South Euclid, staden där jag bor lite utanför Cleveland, och hängde, Skönt att lära känna några innan skolan börjar!

Dag 5:
Idag hade jag först match, 2 x 40 min, jag spelade ca 30 min i båda. Det gick bra tyckte jag, jag fick ta både frisparkar och hörnor. Sen åkte vi direkt till Astibula County Fair vilket är som typ en festival som byggs upp kring ett ”demolition derby” vilket är att 8 bilar sänds in på en plan och ska sen förstöra varandra, den som klarar sig längst vinner. Anledningen till att vi var där var att Johns syster Annes son Paul körde en bil, han åkte ut efter ca 30 sek, antiklimax! Jag tyckte att det var ganska tråkigt och dom var inte så intresserade av det efter att Paul hade åkt ut så vi gick efter heat 5. Runtomkring var det en massa stånd med galet sockrad mat. Jag fick bl a en lemonad som dom bokstavligen hade hällt  socker i, man kunde känna sockret på tänderna när man drack det. Men annars var det hyfsat god mat.Dag 6:
Idag hade vi lite av en off day, första dagen som vi inte hade fotboll så vi fixade lite småsaker och hälsade på John jobbkompis och hennes familj. Dom hade typ 5 golfbagar och mycket annat, tre barn som jag tror var 21,19 och 16. Schysst familj, dom sa att om jag behövde en golfbag skulle jag få låna en över året, behövde jag en cykel får jag låna det också J
När vi skulle åka dit sa John, ”du kan ta på flip flop, it´s just down the road”. I Sverige betyder ”just down the road” gångavstånd, i USA är det 3 miles J

Dag 7:
Jag började med att försöka fixa internet utan lycka och sen åkte jag till fotbollen. Fick skjuts av Kevin dit, han bor relativt nära mig, ”just down the road” J
I matchen gick det riktigt bra. Coach Dimattio bytte mycket och lät alla spela men han började med Varsity (”a-laget”) och det här var första matchen jag fick starta. Vi byttes ut efter 15 min, då ledde vi med 3-0 och jag hade gjort 2 assist! Jag fick sen starta andra halvlek också men då körde vi possession spel, bara hålla bollen inom laget och inte göra mål. Ganska tråkigt men bra träning. Vi fick dock en indirekt frispark efter ett hemåtspel av dom. Jag fick skjuta och gjorde mål! Sen byttes vi ut igen men jag fick komma in och lira 15 min som forward (har tidigare lirat ytter) och jag gjorde ett till mål när jag fintade ner målvakten och la in den i öppet mål!
Vi vann med 7-2 och jag gjorde 2+2, jag var galet nöjd efter matchen!
Efter det åkte vi till en karaoke bar där vi käkade och hängde, kul!

Dag 8:
Nu börjar rutinen sätta sig, jag är hemma nästan hela dagen och ska snart åka på fotbollsträning, 5-8 som alltid, det kommer dock ändras när skolan börjar!

Mycket kul vecka och en bra början, hoppas det fortsätter så här J

Galet långt inlägg, men mycket händer den första veckan!

Ciao!  


RSS 2.0