Kontakt med USA

Det tog lite tid att få tag i min värdpappa via mail så igår bestämde jag mig för att ringa honom, antingen svarar han inte och då spelar det ingen roll, eller så svarar han och då har man kontakt. Han svarade!

Jag var inte så säker på hur det skulle gå med engelskan på telefon men när vi väl började prata var det inga problem, det var mest han som pratade :) Han verkar skön och aktiv och snackade om alla saker som vi skulle göra på the holidays vilket var t ex en camping på långhelgen vid labour day.
För honom spelade det ingen roll när jag kommer så det är helt upp till mig att bestämma. Skolan börjar, som jag trodde, den 22 augusti, om 23 dagar, crazy!

Det lutar nu mot att jag kommer åka antingen lördag den 4 augusti eller måndag den 6 augusti vilket gör att jag kan ha mindre än en vecka kvar i Sverige!

Idag har jag haft mycket mailkontakt med USA, både den väntade med Johnathan (min värdpappa) och en mer oväntad kontakt med Pat, min area rep. Blev väldigt glad när hon mailade eftersom det är den första kontakt med USA som jag fick utan att jag själv initierade den! Hon verkar väldigt trevlig och har faktiskt svenskt ursprung så hon bad mig ta med lite svenska recept :) om hon bara visste hur dålig jag är på att laga mat, min kunskap sträcker sig ungefär till spaghetti + köttfärssås/kottbullar eller falukorv. Blir hårdträning på svensk matlagning sista veckan!

Imorgon är min sista jobbdag och sen blir packning och presentinköp högsta prioritet :) Coolt!
 
Det blev mycket snyggare när jag hade bilder i inlägget så här kommer några vyer som jag förhoppningsvis kommer få se inom ett år :)


Cleveland Browns, amerikansk fotboll
 

Cleveland Cavaliers, basket
 

Cleveland Indians, baseball

Yeah!

Nu har jag fått min placering bekräftad, känns galet skönt!

Har just skickat iväg första brevet till Johnathan, som min värdpappa heter. Det var riktigt svårt att skriva eftersom man inte riktigt visste vad man skulle och inte skulle skriva i det första brevet! Jag tyckte iaf att det blev ganska bra till slut, nu inväntar jag nervöst hans svar, haha.
 
Det blev Charles F Brush High School och nu börjar det kännas verkligt, när jag inte hade placering och ingen aning var jag skulle hamna kändes det inte rikitgt som om jag skulle åka, nu börjar det komma :)
Om jag förstod informationen rätt börjar skolan den 22a august, om 33 dagar, sjukt!

Ciao!

Sköna Ohio-lagar

Så är man tillbaka till väntan igen!
Först var det väntan på olika papper i brevlådan, sen var det väntan på att bli placerad och nu är det väntan på att YFU ska fixa skolan så att jag kan få kontakt med honom. Galet!

Har iaf kollat upp lite mer om skolan, vilka sporter och ämnen som finns att välja på och kollat en massa andra grejer om Cleveland och Ohio. T ex vad Ohio har för konstiga lagar, här kommer dom bästa!
 
  • If one loses their pet tiger, they must notify the authorities within one hour
  • It is illegal to fish for whales on a sunday
  • it is illegal to get a fish drunk
  • a policeman may bite a dog to quiet him
  • You cannot eat a doughnut and walk backwards on a city street
  • No one may be arrested on sunday or on the Fourth of July
Surt att jag varken får supa ner en fisk eller fiska valar på en söndag, men jag får klara mig ändå ;)

Cleveland, Ohio!

Äntligen händer det nåt!

I fredags ringde YFU och sa att dom hade ett förslag på placering till mig, en ensamstående man som bor i Cleveland, Ohio! Han jobbar som revisor och verkar kulturellt och sportintresserad.
Just nu vet jag nästan ingenting om honom förutom att han verkar skön, aktiv och trevlig, det är iaf den bilden YFU USA:s brev ger av honom, förhoppningsvis stämmer den!

Han gav också ett förslag på en skola, Charles F Brush High School där det går 1700 elever! Hörde först att det gick 4000 elever på skolan så 1700 låter klart skönare :)
Skolan ser riktigt amerikansk ut och verkar enorm, den har t ex 8 tennisbanor och bara någon km bort ligger en stor golfbana. Min värdpappa bor 3 miles, ungefär 5 km, ifrån skolan vilket är ganska skönt :)
Så här ser den ut!


I fredags sa YFU att det var bra att tänka på saken så jag accepterade inte placeringen direkt, istället ringde jag för en timme sen och tackade ja, så nu ska dom snacka med skolan så att jag kan gå där :) Det känns ju inte som om det skulle vara ett problem egentligen, om dom är 1700 elever på skolan kan ju inte en person mer eller mindre spela nån stor roll tycker jag ;)

Men nu väntar jag iaf på att få veta mer om min värdpappa, skolan och allt annat! Ciao! 
 
 

Dött från USA

Okej, här kommer första inlägget! 

Tråkigt att säga men just nu är det ganska dött kring USA, men positivt är iaf att det börjar hända saker runt många andra så det känns som om det börjar hetta till!
Förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge till innan jag får placering. Sjukt att jag inte har en aning om var eller hur jag kommer bo och om en månad kan jag vara där!
 

 

RSS 2.0