NHL, passover och gambling

Igår kom dagen som jag hade längtat till och hoppats på, det var nog en av de sakerna som jag såg fram mest emot när jag tänkte på att bo i USA ett år!
NHL!
Jag var ju lagom glad då jag fick veta att just detta år skulle NHL genomgå en lockout, ett speluppbehåll, för att försöka fixa till det med löner och andra rättigheter så därför inget spel detta år! 
SEGT tänkte jag!
Som tur var så fixade det till sig efter långa förhandlingar och första matchen spelades 15 januari! 

Så igår var det dags, jag, Kevin och Shawn hade planerat en roadtrip ner till Columbus, typ 2 och en halvtimmes resa, på söndagkvällen. Matchen börjar klockan 6, vi tänkte åka runt 2. Klockan 2 smsar Kevin och säger "dude, i dont think i can drive", nehepp, hur ska man göra nu då! Slutade med att han körde ändå, vi lämnade Cleveland typ halv 4 och kom dit lite sent, men vi missade bara 2 minuter. 
 
Nej fuck it, orkar verkligen inte blogga invecklat men vill heller inte hamna så långt efter så här kommer bara en massa bilder från NHL, passover (den judiska högtiden), gambling och ja, vi får se vad som kommer in.
 
 
 
Fundraiser för hockeyn, vi jobbade på ett ställe som kallades charity poker, där var åldersgränsen för för att spela 18 år så på den övre bilden är det jag och John som spelar, på den nedre bildern är det Coach Bryan som lär mig och kevin några tricks! Hade en till från första dagen men nu har jag alltför många bilder och alltför lite ordning så orkar inte leta fram den haha!
 
 
MONSTERS GAME! det lokala AHL laget spelade, det var här jag lirade all star matchen förresten! Coolt med det uppblåsbara monstret som spelarna åkte ut från, som har jättemycket saker runtomkring som gör upplevelsen så mycket bättre!
 
 
Sam, jag och Kevin gick ner till spelarbåset där spelarna gick ut till uppvärmningen, där blev det ett litet snack mellan mig och Adam Almqvist, Griffins (Grand Rapid Griffins, laget som the Monsters mötte) 22 åring som slutade matchen med 3 mål och en assist, matchen lirare! Jag hade ingen aning om vad jag skulle säga, men det blev ett 20 sekunders snack med honom! Coolt haha! 
 
 
Passover! Jag fick följa med Kevin och Sam när dom firade det med deras släkt och det var hur intresant som helst! It was basically en middag där dom läste hela storyn om hur judarna flydde ut Egypten och sen gjorde man massa saker och svarade på frågor och sånt. När jag tänkter på att jag är på ett kulturellt utbyte är detta precis vad jag är här för, en oväntad sak som var extremt uppskattad och intressant. Jag är också väldigt intresserad av andra världskriget och då var det ju inte helt fel att Kevins farfars bror (eller nåt sånt haha) hade varit i Tyskland då och upplevt det från nära håll. Han erbjöd sig att berätta hela sin historia (som han har rest runt till skolor och berättat om) för mig och Kevin om vi ringde upp honom, det kommer vi definitvt göra!
 
Alla fick en liten bok med böner, skrifter och diverse saker. Vi fick ett litet vinglas där vi doppade lillfingret och förde vinet till tallriken 10 gånger för att symbolisera det 10 straff som gud gav Egypten för att de inte släppte judarna. 
 
Lilla jag! Notera min vita kippa på huvudet! 
 
 
 
Dags för en lite mer van högtid, påsk! Här med Johns systers familj!
 
Easter Dinner!
 
Easter Basket nr 1! Alla fick varsin påse med saker som John och Betsy hade gömt i vardagsrummet. Jag fick E.T då jag inte har sett den och John älskar den filmen, och sen fick jag en gul skolbuss, kände mig som 5 år igen när jag kände mig tvungen att leka lite med den :)
 
Easter Basket numero 2! John gömde äggen i mitt rum :)
I fredags gick jag och några kompisar på en kompis konsert, ganska liten men ändå kul!
 
Utanför arenan!
 
NHL match! Glömde säga att det var mellan MInnesota Wild och Columbus Blue Jackets! Coolt att se spelare som Zach Parise, Mikko Koivu, Ryan Suter och Marian Gaborik! Enda svensken på banan var Jonas Brodin då Tim Erixon var skada och Johna Larsson blev tradad 3 dagar tidigare. 

 
 
 
Efter matchen gick vi runt och kollade lite överallt och vi fick till och med komma in i utvisningsbåset!
My dudes Kevin och Shawn!
Sjukt härligt väder också, 20 grader, kändes som en härlig sommarkväll!
 
Aa just det detta blogginlägg gjordes efter att jag varit och och gått och mest chillat runt i 4 timmar, det var 22 grader så hur skönt som helst! Love this weather!! 

Kollade också upp lite statistik och jag blir ju lagom glad när jag ser att medeltemperaturen i Maj här är 72 grader fahrenheit, 22.2 grader celcius, och i genomsnittstemperaturen i Juli i Sverige är 71 grader fahrenheit, 21.6 grader celcius. Förväntar mig gott om sommarvärme då då, jag kommer speciellt kunna njuta av den då vi får sommarlov redan den 12 maj! :)

Ciao! 

RSS 2.0