Mayfield, födelsedag och halloween!

Yo!
 
Jag berättade om hur taggad jag var inför matchen och hur mycket matchen betydde.
Tyvärr räckte vi inte hela vägen och fick stryk med 4-1. 
 
Vi tog ledningen med 1-0 efter typ 20 min, då bytte coach ut mig för att ge mig tid att vila upp mig så att jag skulle vara pigg i en eventuell förlängning. Jag var ute i 5 min och under dom minutrarna förändrades matchen. Ett misstag vardera från vår mittback och vår målvakt ledde till 2 mål och plötsligt låg vi under med 2-1. Tänk om han hade låtit mig spela... :) Nej då jag är forward och inte hjälper till ett dugg i defensiven så hade det nog inte gjort någon skillnad, haha, men sen kom jag iaf in igen. 
Jag spelade bra i första halvlek, mindre bra i andra men men. Sur förlust men en riktig härlig känsla runt hela matchen ändå. Stor publik, härligt väder och bra uppladdning! 
 
Här kommer lite bilder:
 
South Euclid (min stad) Board of Education har alltid ett plakat uppe med dom stora händelserna, denna vecka hade vi äran att vara det stora evenmanget! Har inte sett dom marknadsföra någon annan match där, inte ens football-matcherna så det var en kul överraskning.
 
Enda inzoomade bilden på mig innan matchen, nog ser jag fokuserad ut!
 
Innan presentationen då man springer ut en och en samlas vi vid sidlinjen för att peppa varann. Jag står i mitten närmast kameran, nr 18.
 
Vanligtvis är det nu som nationalsången spelas, men ibland är ordningen lite konstig så i detta fall hade den redan spelats men här är iaf laget uppradat! Härlig bild tycker jag!
 
 
Det var allt om matchen det. Nu får vi se vad som händer, alternativen består av hockey, klubbfotboll, innefotboll, starta innebandyklubb eller joina någon annan klubb. Något kommer jag göra, får se vad jag väljer!
Just nu njuter jag av att inte ha något efter skolan och i torsdag var det extra skönt då kontrasten mellan vårt väder och Sveriges var enorm. Snö i Sverige samtidigt som jag satt ute i trädgården och solade och njöt av 25 gradig värme :) 

 
Man kan ju undra om det finns något bättre sätt att smälta en förlust mot största rivalen än att FYLLA 18 ÅR! Äntligen myndig, UT PÅ KROGEN! Nej just det, jag är i USA :) Aja fortfarande 18 och myndig! 

På själva födelsedagen hände faktiskt inte så mycket. Inplanerad skype med familjen efter skolan så John hämtade upp mig från skolan vid 2 och det blev direkt hem. Väl hemma fick jag födelsedagspresent från min familj, rolig överraskning då jag trodde att den var försenad. Men icke, den kom redan i tisdags men John hade gömt undan den och inte sagt något för att göra det till en överraskning.
Mycket roligt att prata med familjen och efter det hade jag 3 timmar att döda innan den amerikanska footballmatchen, konstig känsla att ha så mycket fritid nu när min fotbollssäsong är över!
Matchen vanns men 26-7 och säkrade vinst i conferencen, laget var dock redan "klart" att missa slutspel, tekniskt sett var det möjligt men typ 5 lag var tvungna att förlora. Relativt mycket folk där med tanke på att det var svinkallt och regnigt, på 24 timmar skiftade vädret från 25 grader och sol till 10 grader och regn! Weird! Aja kul kväll trots vädret!
 
Lördagen firades det betydligt mer då vi började med att gå ut och käka frukost på restaurang, något som jag älskar! Älskar bacon och ägg till frukost men är alltid för lat för att göra det hemma!
 
Efter det var det dags för familjemiddag. Betsy och Anne (hans två systrar) och Aunt Joan (hans faster) kom. Det var trevligt. Jag gjorde hasselbaggspotatisar :) nästan lika gott som vanligt och blandat med kyckling och färdiggjord brunsås från Ikea blev det himmelskt! Efteråt var det glasstårta med 19 ljus, 18 för antal år och 1 för tur. 
 
Vid 9 tiden så var det dags att åka på Halloweenfest :) Det där med utklädnad och sånt kom man ju på vi 7-8 tiden så det blev ju en väldigt improviserad utklädnad, allt jag tog med till Kevin var min svenska landslagströja och tanken var att utgå från den :) Vi åkte sedan förbi mig för att hämta lite ytterligare rekvisita, resultatet ser ni nedan! 

 Jag med mina 19 ljus!
 
Jag och John!
 
I succeded! blåste ut 19 ljus på första försöket så min önskan gick i uppfyllelse!
 
Det slutade med att det blev en mix mellan fotbollsspelare och... nåt annat, haha! Adidadbyxor, svensk landslagströja, blå bandana och solglasögon är ett vinnande koncept! Vi åkte till lite affärer för att leta efter ansiktsfärg för att ha lite kul men vi hittade inget som dög så detta blev perfekt!
 
Det var allt för tillfället, den kommande veckan kommer jag nog bestämma mig för hur mina kommande 4-5 månader kommer se ut i sportperspektiv. We´ll see!
 
Jättekul för er där hemma som har höstlov btw... Enjoy the snow!
 
Ciao!

Bilder!

Tycker jag är inne i ett härligt blogg-flow just nu, så varför inte fortsätta med ett litet bildspel!

Börjar med två bilder från när jag och John gick på en Cleveland Cavaliers match, basket. Det var visserligen bara en träningsmatch inför säsongen mot ett italienskt lag men känslan var fortfarande cool!

 
 
För några veckor sen gick vi på en Cleveland Indians ("the tribe") match som jag tror att jag berättade om! Coolt!
 
 
 
 
Jag berättade om IKEA- besöket och ni kan ju förstå att det kändes som hemma med skyltar som denna!
 
 
Passar på att svara på två kommertarer till inlägget "American experience med Polisstopp, kunglig känsla i skolan, baseboll och amerikansk fotboll".

Edvin:
Gôtt med en rejäl uppdatering :) 

Två saker jag inte fattade dock. 
Slapp ni ticket (dvs den som körde) och vem vann footballmatchen?

Polisstoppet kunde tydligen vara dåligt för min värdpappa så det fick tas bort men summeringen är att han körde för fort så vi blev stoppade, men ja vi slapp ticket efter lite snack om att jag var utbytesstudent :)
Och vi vann fotbollsmatchen!
Om man vill ha mer utförliga svar kan ni lämna en kommentar med mailadress. 
 
Elin:
Tråkigt att uppdateringarna inte kommer så ofta längre! Ser verkligen fram emot nästa inlägg och att få höra om homecoming m.m.
 
Hoppas jag motsvarade förväntningarna :)
 
Ciao!
 
 
 

Slutspel och hatat rivalmöte mot Mayfield!

"All i do is win win win no matter what!" Galet bra låt att tagga till och det ger en skön känsla inför match att ta in laptopen i köket och sätta på taggningsmusik på högsta volym samtidigt som jag gör spaghett och korvar. Standard haha!

Senaste gången jag bloggade om fotbollen var situationen lite annorlunda. Vi hade stor chans att vinna conferencen och vi var inne i en winning streak. Den vände tyvärr i tredje conference matchen och ledde till att vi gick 6 matcher med 1 oavgjord och 5 förluster. Katastrof och det ledde självklart till att vi tappade vår 1a placering i conferencen och vårt goda rykte! Här baseras slutspelsrankingen helt på rykte (vilket självklart baseras på resultat men ändå) genom att lagen röstar hur bra dom tycker att varje lag är, vilklet utmynna ii en seedning 1-16. Vi fick nr 6.

En match stack ut! The famous Mayfield game! Ända sedan jag kom hit har jag matats med prat om Mayfield, det var första matchen jag visste datumet på, den 2 oktober. Det var MATCHEN. 
Mayfield ligger bara några minuter ifrån Brush och är skolans hatade rival i allt!
 
Kan inte riktigt i efterhand beskriva min känsla innan matchen, detta var vad jag skrev till min brorsa i Sverige dagen innan:
 
"Laddar för årets viktigaste match, that´s what´s up! 

"Matchen mot rivalen som betyder

- ja match mot största rivalen, Mayfield
- den som vinner matchen har störst chans att vinna conferencen, dom är för närvarande 1a, 1 poäng före oss på andra plats.
- vi har nya tröjor för den här matchen. Rosa tröjor med våra namn på. Rosa för att detta är våran "breast cancer awareness game"
- vi har nya uppvärmningströjor för den här matchen
- det kommer vara galet mycket folk där då alla HATAR mayfield!
HELL YEAH! galet taggad!"
 
Självklart lyckades dom stava på min matchtröja men Lenhammer duger det också. Ingen får det rätt här borta. Några roliga historier finns att berätta om det som t ex när vi fick skolkatalogen med alla lagfoton så fanns mitt namn med 3 gånger.
Lagfoto Varsity: Viktor Lenhammer
Varsity Roster: Vikkor Lenhammar
Senior: (alla seniors hade individuella foton): Victor Lenhammer

Okej så tre variationer på "Viktor" och två på "Lenhammar". Frågan är hur i helvete dom trodde att jag hette Vikkor? haha!

Anyway så jag var inte förvånad när tröjan kom med felstavat namn, Coach kommer dock beställa en ny med rätt stavning och sen kommer förhoppningsvis laget signa den. Kan bli ett härligt minne att ta hem, även om själva matchen i sig själv vill jag helst glömma.
 
Som ni nog föstår var jag extremt taggad för den här matchen och när vi gick ut på planen i våra guldiga uppvärmingströjor som är hur snygga var det med en härligt känsla. Hela laget peppade varandra och snackade om hur mycket alla hatade Mayfield.
 
När matchen börjar missar jag ett bra läge efter 30 sek och ytteligare ett efter 30 min. Slutar med att dom göra två mål, det första på en tafflig målvaktstavla på en frispark och den andra när vi behövde anfalla mot slutet av andra halvlek och lämnade mycket ytor i defensiven som dom utnyttjade.
Jag beskrev händelsen som den värsta sporthändelsen i mitt liv och stämde ganska bra, jag var sur och arg på mig själv och vi hade inte längre chans att vinna conferencen.
 
Därför är jag så j***a glad att vi nu har vunnit våra två första slutspelsmatcher och nu får en revanch mot dom
 på onsdag!
 
Första matchen var mot det sämsta laget hittills, Lakeside. Vi vann  med 8-0 och vi seniors blev utbytta efter 15 min när vi ledde med 5-0 haha. Jag gjorde 3 mål så jag var väldigt nöjd men dom var fruktansvärt dåliga!

Andra matchen var mycket svårare mot Shaker. Dom hade seed nr 2 så uppenbarligen var uppfattningen att dom var det näst bästa laget i distriktet men vi kände ändå att vi var bättre än dom. 
Matchen vanns med 2-0, en kille som heter Matt gjorde 1-0 i mitten av första halvlek och sen gjorde jag andra målet med 1 minut kvar, härlig känsla! SÅ NU ÄR DET MAYFIELD PÅ ONSDAG! :D

Yep, kommer bli konstigt när fotbolssäsongen tar slut, den har varit en stor del av mitt amerikanska liv så jag har tränat sen min första dag här och jag har lärt känna laget väldigt bra. Men nu är vi i slutspel så varje match är vinn eller försvinn så vid nästa föslust kommer allt abrupt ta slut, inga mer träniingar. Kommer bli annorlunda!

Blev en liten catch-up om vad som hänt i min fotbollsvärld, kommer försöka få in lite fotbollsbilder senare, får se hur det går.
 
Ciao!

HOMECOMING!

Galet dåligt bloggande på sistone, var 3 veckor sen senaste inlägget så jag har bestämt mig för att dela upp inlägget, ber om ursäkt för det och ska bättra mig nu. På grund av att jag nu har 3 veckor att ta igen ska nu endast blogga om det senaste som hänt i detta, kommer dra en en sammanfattning i ett senare inlägg nu. Detta inlägg: HOMECOMING!

Spirit Week

För att alla skulle bli taggade inför helgen och för att bygga på våran School Spirit hade varje dag denna veckan ett tema.
 
Måndag: Crazy hair/hat day: Ganska tråkigt tema och få brydde sig om att göra något.
 
Tisdag: Professional day: Eleverna på skolan skulle klä upp sig och lärarna skulle "dress down", kul att klä upp sig så jag hade vinröda chinos, piké, slips och cardigan, lagom nivå tyckte jag. Några hade kostym and tyckte det var nog att komma i skjorta. Lärarna varierade, Demattio hade på sig sin gamla matchtröja från hans tid som fotbollsspelare på Brush.
 
Onsdag: College day: Man skullu sätta på sig någon collegetröja, jag hade ingen så jag kunde inte.
 
Torsdag: Brush apparel day: Man skulle ha på sig skolkläder (min skola heter Brush High School) så jag satte på mig en tjocktröja med vår logo på. 

Homecoming Assembly:

Torsdagens lektioner var förkortade och uppdelade så dagen blev lite konstig och man visste aldrig riktigt när man skulle vara var men det löste sig på nåt sätt.
Kl 1 så avslutades alla lektioner och en vakt eskorterade oss till gymmet där allt var dekorerat med plastträd, balonger och en allmänt skön känsla. Kändest lite konstigt att gå från en "vanlig" skoldag till detta och det kändes ännu konstigare att komma tillbaka till vanliga lektioner efter!

I alla fall så började det med att en tjej sjöng nationalsången och sen började presentationerna av personerna i top 25.
För några veckor sen kunde man lämna ett papper för att vara med i omröstningen om vilka som skulle vara med i top 25, vilket basically är en popularitetstävling. Jag tror att det var 30 killar och 70 tjejer som ställde upp och sedan hade hela skolan möjligheten att rösta på dessa personer. När denna gallring var klar var det dags för den riktiga röstingen där vinnaren tar hem titlen Homecoming King/Queen. Det var denna presentation som hela evenmanget idag var till för, för att fira top 25.

En typisk presentation såg ut så här:
The boy is a 4-year football player, have particpated in two years in the ___ club and does thit and that.
The girl is a 4-year volleyball player, have participated in 1 year in this and that.
Ladies and gentlemen please welcome Patrick Hannon and Laila Johnston. (detta var dom som vann Homecoming King and Queen)
 
När hela den presentationen var över var det dags för "prisutdelningen", presentationen av Homecoming King/Queen och "Homecoming Court" som bestod av 4 ytterligare par.

Alla i top 25 fick fick några veckor innan lämna in ett skriftligt svar på frågan "om du fick möjligheten att börja om High School, vad skulle du göra?" och det var detta svar som nu lästes upp som presentation av personerna.

Fördomar som man kan ha innan som t ex att "the band people" är töntarna och cheerleadsen är dom coola stämmer ju absolut inte på min skola, här är det nästan tvärtom. The queen är volleybolllagets kapten och ytterligare en tjej som blevinröstad i the court lirar volleyboll. 2 till tjejer som var i court tillhör bandet. Ganska kul då jag inte riktigt hade förväntat mig det innan jag åkte hit, haha! Trodde det skulle vara 5 cheerleaders!

Själv så är jag väldigt glad eftersom min bästa kompis over here, Kevin, blev inröstad i court då det är en ganska stor grej här,

Homecoming Game!

Innan matchen så åkte jag, John och Lisa (den svenska tjejen) och kollade på paraden innan där "the top 25", bandet och några till personer i skolan marcherade, ganska segt men roligt att se!
Matchen i sig var en bra match men inget speciellt, vi vann och har nu en chans att gå till slutspel.

Homecoming Day!

Det är denna dag som man hade taggat till i några veckor, det var för denna dag som allt spektakel senaste veckan har byggt upp till och jag tyckte att den motsvarade mina förväntningar!

Dagen började med att jag och John åkte till en blombutik där vi hade beställt en corsage, en blomma som man antingen fäster på tjejens klänning eller på hennes handled.
 
Några timmar senare blev det att bege sig mot Lyndhurst park där jag och typ 50 andra skulle mötas och ta bilder innan, det var fullständigt kaos! Det var på tok för många personer och på tok för många föräldrar där vilket gjorde att jag inte tror att vi tog en enda okej bild där alla såg bra ut, tittade åt samma håll eller tittade in i samma kamera, man gick nöja sig med bilderna som var på 2-10 st, det funkar inte med 50 st.

Efter detta åkte vi till en tjejs hus för att käka middag, jag och 40 pers haha. Alla skulle tydligen ta med sig något men jag hade inte hört nåt om det, så jag körde på ursäkten att jag är den dumma utbytesstudenen, it´s still working! :)
Maten var himmelsk, allt fanns! Det är resultatet när 40 pers tar med sig vad dom vill!

Efter det åkte vi hem till en kompis hus och chillade där i typ en timme innan vi begav oss mot skolan för kvällens höjdpunkt, dansen!
Jag hade hört så mycket om den så jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig, den var dock lite mer civilcerad än jag hade trott även om den fortfarande var ganska konstig. 
Den är i princip att tjejen grindar mot dig och du står bakom och juckar, that´s pretty much it. Kul att vara kille, skulle inte vilja vara tjej i den dansen haha.
 
Efter dansen åkte vi til en tjejs hus och var där i någon timme, bytte till en annan persons hus och åkte sen hem  vid 2-tiden.

Kul kväll! bara lite segt att jag hade fotbollsträning söndag morgon 8:30 dock, way to ruin the party coach! :)

Lite bilder från denna helg!!

Enda bilden jag har från Homecoming Game! Detta är vår hemmaplan, Korb Field. Det är också här vi spelar fotboll.

Jag och min homecoming date :)
Corsagen ser ni på hennes handled och hon köpte mig en boutonniere, blomman.

Kevin, Shawn och jag!
 
Soccer boys!
 
Svar på kommentarer och samanfattning av de senaste veckorna kommer snart, ska försöka få det att inte dröja yttlerligare 3 veckor!

Ciao!
 

RSS 2.0